Trustpilot
top of page

Taxipas Keuring

Medische keuring aan gegarandeerd de laagste prijs! Binnen 1 week kan je al langskomen, zelfs in de avond.

Wilt je jouw chauffeurspas taxi met boortcomputer verlengen of aanvragen. Dan zul je eerst een geneeskundige verklaring moeten bemachtigen, hier helpen wij u graag bij. Na het maken van een afspraak zal onze arts een medische keuring bij je uitvoeren om te bepalen of je voldoet aan alle eisen die het KIWA en de wet stelt. Nadat je de keuring met succses hebt afgelegt zal onze arts gelijk de geneeskundige verklaring aan u meegeven.

Met deze geneeskundige verklaring taxi, verklaard de arts u rijgeschikt. De arts ziet dan geen mediche belemmingen die een gevaar vormen in het verkeer.

Taxipas Keuring

74,99 incl. btw

Taxi's

Het onderzoek vindt plaats conform de eisen gesteld in de 'Regeling Eisen Geschiktheid' . Tijdens de keuring controleert de arts of u instaat bent om zelfstandig te rijden. dit is een volledig lichamelijk onderzoek, tijdens deze medische keuring taxipas wordt je bloeddruk gemeten, je ogen gecontroleerd, gehoor gecontroleerd, wordt je urine onderzocht op eiwit en suiker en wordt je algemene mobiliteit onderzocht. Heeft u eventuele gezondheidsrisico's of lichamelijke afwijkingen zeg dit dan tegen de arts, zo kan er worden beoordeeld of er eventueel aanvullend onderzoek nodig is.

Wat meenemen naar de keuring? ​

Neem in iedergeval het volgende mee om medisch gekeurd te worden:

  • Originele geneeskundige verklaring van het KIWA en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis

  • Uw huidig geldige rijbewijs 

  • Een potje verse urine

  • Een overzicht van uw eventuele medicijnen

  • Uw bril/lenzen (indien van toepassing)

Avond keuring

Kunt u niet langkomen tussen onze dagelijkse openingsuren van 10 tot 18 uur? Gelukkig kunt u dan ook om de week langskomen voor een avondkeuring van 18 tot 20 uur in Eindhoven en Venlo. In Sittard bieden wij zelfs elke dinsdag avondkeuringen aan!

Je maakt de afspraak op precies de zelfde manier als elk andere afspraak, kijk in de online afspraken planner wanneer de eerst volgende avond keuring beschikbaar is. Voor deze service vragen wij een toeslag van 25% dit wordt automatisch berekend tijdens het maken van de afspraak. 

 

Lukt het maken van een online afspraak niet, bel ons dan, wij helpen je graag verder.  

Hoe gaat de verleging van je taxipas in zijn werk?

In tegen stelling tot het aanvragen van een nieuwe chauffeurspas taxi met boortcomputer hoeft u voor de verlening van uw taxipas niet opnieuw een verklaring omtrent het gedrag aan te leveren. U hoeft enkel de geneeskundige verklaring van de keuring taxipas aan het KIWA te bezorgen.

Let op! Dit is enkel indien de verlengingsaanvraag afgerond en betaald is voor uw huidige chaffeurskaart is verlopen. Begin dus tijdig aan de verlenging van uw taxipas, gelukkig kunt u wel steeds snel bij ons terecht voor een medische keuring.

 

Eerste aanvraag taxipas

Wil je voor de eerste keer een chauffeurspas taxi aanvragen en sta je nog niet in het KIWA register? Dan zullen er wat extra stappen zijn die je moet doorlopen. Zo zul je eerst bij het CBR een diploma moeten behalen die is namelijk voor een taxipas verplicht. Heb je CBR diploma, dan kun je verder met de aanvraag voor je taxipas bij het KIWA register.

Hierna kunt u een afpsraak maken bij De Keuringsdokter voor een keuring taxipas. uw originele verklaring wordt direct verstrekt door de dokter na de keuring. Stuur dit alles samen met een pasfoto, VOG en een geldig rijbewijs op naar het KIWA. Het KIWA register geeft je taxipas dan die voor maxiaal vijf jaar geldig is.

Wat is een taxipas keuring?

Om de veiligheid en betrouwbaarheid van de chauffeur te waarborgen, is het noodzakelijk om een geneeskundige verklaring te bemachtigen. Bij ons kunt u terecht voor de keuring tot het aanvragen van een chauffeurspas taxi met boortcomputer. Een chauffeur met een chauffeurspas taxi met boortcomputer moet eerst een medische keuring ondergaan voordat hij of zij in aanmerking komt voor de vergunning. De keuring wordt uitgevoerd door een arts en heeft als doel te bepalen of de aanvrager aan de eisen voldoet die KIWA en de wet stellen. Tijdens de keuring worden onder andere de algemene gezondheid, het zicht, het gehoor en de psychische gesteldheid van de aanvrager gecontroleerd. Na het afleggen van de keuring met succes zal de arts de geneeskundige verklaring meegeven.

De geneeskundige verklaring is een officieel document waarmee de aanvrager bewijst dat hij aan alle eisen voldoet die KIWA en de wet stellen. Het is verplicht om de geneeskundige

verklaring bij de aanvraag van een chauffeurspas taxi met boortcomputer mee te sturen. Zonder deze verklaring wordt de aanvraag niet in behandeling genomen. Het aanvragen van een chauffeurspas taxi met boortcomputer kan op verschillende manieren. U kunt zelf een afspraak maken met ons voor de medische keuring. Maar ook is het mogelijk om online een afspraak te maken. U kunt bij ons ook terecht voor een medische keuring op locatie. Als u voor deze optie kiest, dan zullen wij een arts naar uw locatie sturen zodat u de keuring ter plekke kunt ondergaan.

Het belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat u begint met de aanvraag. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten en informatie bij de hand heeft voordat u de keuring ondergaat. Neem bijvoorbeeld uw rijbewijs, legitimatiebewijs en een kopie van uw medisch dossier mee. Na het afleggen van de medische keuring met succes zal onze arts u de geneeskundige verklaring meegeven. De verklaring is een belangrijk document waarmee u bewijst dat u voldoet aan de eisen die KIWA en de wet stellen. U kunt de verklaring meesturen met uw aanvraag voor de chauffeurspas taxi met boortcomputer.

Pijlers van de keuringsdokter

Arts met jarenlange evaring

Uw keuring wordt uitgevoerd door een arts met jarenlange ervaring in verschillende sectoren van de gezondheidszorg. Van oudergeneeskunde tot keuringsarts. Zo kunt u volledig vertrouwen op onze expertise

Persoonlijke aanpak

Wij zijn van mening dat u op de eerste plek komt. Daarom is er voor elke medische keuring een persoonlijke aanpak nodig. En kunt u altijd bij ons terecht met uw twijfels en vragen.

Afspraak op korte termijm

Er is niks ergens dan een afspraak willen maken en dat er geen plaats is. Dat is bij ons verleden tijd. Wij hebben altijd op zeer korte termijn plaats vrij.

 

Is er geen plaats meer vrij op onze afspraakplanner? Geef ons een belletje wij helpen u graag verder.

bottom of page
Trustpilot