Trustpilot
top of page

Medische 75+ Rijbewijs Keuring

Medische keuringen rijbewijs B/E 

Senior vrouw rijden

Wilt u uw rijbewijs B of E verlengen en bent u 75 jaar of ouder? Dan zult u een gezondheidsverklaring van het CBR moeten invullen. En een medische keuring moeten afleggen bij een rijbewijskeuringsarts. Heeft u een rijbewijs c en bent u 75+ of ouder gelieve dan toch een afspraak te maken voor een groot rijbewijskeuring.

€ 64,99 incl. btw

Afspraak maken

Mogelijk op volgende locaties:

 • Venlo

 • Sittard

Liever telefonisch een afspraak inplannen? Bel dan naar 085 060 5985 wij helpen u graag verder!

Keuring in de avond mogelijk

Laagste prijs

Keuring Digitaal verzonden met Zorgdomein

Binnen 1 week op afspraak

Weet u niet zeker of u een rijbewijskeuring moet afleggen?

Volg dan dit stappenplan indien je op 1 vraag ja antwoord moet je een afspraak maken voor een rijbewijskeuring.

 •  Bent u ouder bent dan 75 jaar?

 •  Heeft u een vraag op het gezondheidsverklaring met 'ja' heeft beantwoord?

 •  Heeft er een verandering in uw gezondheid heeft plaatsgevonden?

 •  Heeft het CBR u direct naar een rijbewijskeuring verwezen?

 

Het CBR zal in deze gevallen u vragen om langs te gaan bij een keuringsarts, om u medisch te laten keuren voor dat ze uw rijbewijs verlengen. 

Tijdens zo'n keuring controleert de arts of u instaat bent om zelfstandig te rijden met andere woorden bent u rijgeschikt. Denk hierbij aan het controleren van uw bloeddruk, ogen, oren, urine op eiwit en suiker en algemene mobiliteit. Wij versturen al onze keuringen digitaal door via zorgdomein.

Wat heeft u nodig als u naar de keuring komt? 
Neem in iedergeval het volgende mee
 • Keurformulieren CBR en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis (bijvoorbeeld een verklaring van een medisch specialist)

 •  ZD-Code die u ontving van het CBR na het invullen van de gezondheidsverklaring, dit zal de dokter zeker nodig hebben.

 • Uw huidig rijbewijs 

 • Een potje verse urine (kan dit niet? Geen probleem u kunt op locatie ook naar toilet gaan)

 • Een overzicht van uw huidige medicatie 

 •  Uw bril/lenzen (indien van toepassing)

Moet u een bijkomende keuring ondergaan voor iets uit de onderstaande lijst? Gelieve dan 2de afspraak in te plannen.
 • Diabetes 

 • Beroertes

 • flauwgevallen 

 • Hart en vaatzieken 

 • functieberperkingen 

 • Psychiatrie

 • ...

Pijlers van de keuringsdokter

Arts met jarenlange evaring

Uw keuring wordt uitgevoerd door een arts met jarenlange ervaring in verschillende sectoren van de gezondheidszorg. Van oudergeneeskunde tot keuringsarts. Zo kunt u volledig vertrouwen op onze expertise

Persoonlijke aanpak

Wij zijn van mening dat u op de eerste plek komt. Daarom is er voor elke medische keuring een persoonlijke aanpak nodig. En kunt u altijd bij ons terecht met uw twijfels en vragen.

Zelfde week op afspraak

Er is niks ergers dan een afspraak willen maken en dat er geen plaats is. Dat is bij ons verleden tijd. Wij hebben altijd op zeer korte termijn plaats vrij.

 

Is er geen plaats meer vrij op onze afspraakplanner? Geef ons een belletje wij helpen u graag verder.

Hoe maak ik een afspraak?

Bekijk hier een korte uitleg video over hoe je gemakkelijk een afspraak bij 1 van onze 4 locaties kunt maken. Wilt u een afspraak maken maar lukt het niet online? Bel ons dan, wij helpen u graag uw keuring telefonisch in te plannen.

Hoe werkt een rijbewijs keuring

Rijbewijs keuringen afleggen zijn niet moeilijk. Om u te helpen hebben wij hier een stappen plan voor u opgesteld. Zo weet u precies hoe een keuring werkt en wat u kunt verwachten.

Stap 1: vul een gezondheidsverklaring in

Om te beginnen zult u een via de website van het CBR een gezondeheidsverklaring moeten invullen. Helaas, verbindt het CBR wel kosten aan deze verklaring. Voor de actuele tarieven kunt u best het CBR raadplegen. Heeft u hier hulp bij nodig dan raden wij u aan om direct contact op te nemen met het CBR, zij kunnen u hier het best mee helpen. Na het versturen van de verklaring zal u een zd-code ontvangen in een (online) brief. Neem deze code zeker mee als u gekeurd wordt.

Stap 2: afspraak maken bij een rijbewijskeuringsarts.

Nadat u van het CBR terugkoppeling heeft gekregen, en zij u vragen een medische rijbewijs keuring af te leggen. kunt u een afspraak inplannen bij rijbewijs keurings arts. De kosten van deze keuring vindt u bovenaan de pagina. Wij ontvangen u graag in een onze 4 locaties, waar u binnen 1 week terecht kunt. Klik hier om digitaal een afspraak te maken, of bel ons wij helpen u graag telefonisch verder als het digitaal niet lukt. Let op! soms zal het CBR in bepaalde gevallen eisen dat u langs gaat bij een specialist in het ziekenhuis. Als het ze dit eisen staat dat in de brief die u heeft ontvangen van het CBR.

Stap 3: U komt langs bij uw keuringsarts

Wanneer u langs komt bij onze arts zal u altijd gekeurd worden volgens de eisen van CBR. De arts zal tijdens de keuring kijken naar uw geschiktheid om auto te besturen, hier staat de veiligheid centraal. Zij doet dit door u te onderzoeken op een aantal punten. De standaard punten zijn: uw algemene mobiliteit, uw psychiatrische toestand, uw ogen en uw urine op suiker. Soms wordt er ook nog aanvullende onderzoeken gedaan. Nadat u gekeurd bent zal de dokter de formulieren invullen en deze digitaal doorsturen via zorgdomein.

Stap 4: het CBR doet onderzoek naar uw geschiktheid.

Een medisch deskundige van het CBR zal na ontvangt van het digitaal doorgestuurde keuringsverlag uw rijgeschiktheid. Wanneer deze medisch deskundige beoordeelt dat u rijgeschikt bent ontvangt u hier terug koppeling van via mijncbr dit kunt u online raadplegen.

Stap 5: verleng uw rijbewijs

Indien u via mijncbr te horen heeft gekregen dat u uw rijbewijs verlenging mag aanvragen kun je daar voor terecht bij je gemeente. Je rijbewijs kan dan voor maximaal 5 jaar worden verlegt. De kosten hiervan verschillen per locatie, deze informatie kun je ook best bij je gemeente opvragen.

Stap 6: Laat een vriendelijke beordeling achter

Deze stap is niet verplicht, maar zordt zeker geapprecieerd. Indien u tevrede was over hoe alles bij De Keurings dokter is geregeld en over hoe u gekeurd werdt, dan wordt een vriendelijke beoordeling zeker op prijs gesteld door ons en helpt u andere die zich nog moeten laten keuren een keuze te maken.

Zij gingen u voor

Henk

Een hele fijne ervaring heb ik over gehouden aan de sympathieke arts, ik heb nog nooit zo'n reële arts ontmoet en uiterst behulpzaam. Waren ze maar allemaal zo. Hartelijk dank dat ik haar heb mogen ontmoeten. Als dank is ze meer waard als een bos bloemen.

Jeroen

Heel goed, goede prijs, zeer leuke en aardige dokter, en alles super geregeld !

Sandra

Zeer tevreden over de keuringsarts. Snelle en goede afhandeling. Zeker aan te bevelen

Maak een afspraak

bottom of page
Trustpilot