Trustpilot
top of page

Rijbewijskeuring voor het halen van je rijbewijs?

Heb je vele uren besteed aan praktijklessen, en wil je binnenkort opgaan voor je praktijk examen? Dan zul je (helaas) eerst een paar dingen moeten doen voor het CBR je examen poging accepteerd!


Invullen van je gezondheidsverklaring


Sta je al te popelen om je rijbewijs te hebben, zie je jezelf al rond rijden zonder instuctuur en wil je zo snel mogelijk je rijbewijs examen afleggen? Nou voor dat je een afspraak kunt maken voor je rijexamen zal je van het CBR eerst een gezondheidsverklaring moeten invullen. Een gezondheidsverklaring is een formulier dat je invult waaruit moet blijken dat je gezond en capabel genoeg bent om zelf een auto te besturen. Je kunt deze verklaring hier vinden. Pas na het invullen van dit formulier zal je een rijbewijs examen mogen afleggen.


Het CBR beoordeelt jouw verklaring binnen een aantal dagen, heb je op geen een vraag een 'ja' geantwoord dan zul je normaal gezien direct goedkeuring krijgen van het CBR om je rijbewijs examen te mogen afleggen.


Maar wat nu als je op een vraag 'ja' hebt moeten beantwoorden door eventuele gezondheidsrisico's? Dan zal normaal gezien het CBR aanvullende informatie nodig hebben over je gezondheid en zal deze je doorverwijzen naar een keuringsarts.

Geen zorgen, deze blogpost zal je haarfijn uitleggen wat je kunt verwachten als een rijbewijskeuring nodig hebt.

Medische Rijbewijskeuring


Heb je van het CBR meegekregen dat er een medische keuring nodig is en maak je hier zorgen over? Dat is begrijpelijk, maar met deze informatie zul je in ieder geval weten wat je te wachten staat.


Maak een afspraak voor je rijbewijskeuring Sittard

Begin met een afspraak te maken voor een medische keuring dit kan gemakkelijk via deze link, Afspraak maken. Nadat je de afspraak hebt gemaakt voor je rijbewijskeuring sittard, zul je langs kunnen komen voor je keuring bij onze keuringsarts. Al onze rijbewijskeuring zijn in sittard.


Medische keuring ondergaan

De medische keuring begint met de arts die samen met je jouw gezondheidsverklaring doorneemt. Daarna zal de keuringsarts alle punten van het keuringsverslag afgaan en controleren. Welke punten dat zijn, lees je hier. Wat gebeurt er bij een rijbewijskeuring?


Na dat je medisch gekeurd bent zal de arts je geneeskundig verslag doorsturen naar het CBR. Een medisch adviseur indienst van het CBR zal een oordeel vellen over je keuringsverslag. Als het CBR van mening is dat je gezond genoeg bent zullen zij je een geneeskundige verklaring afleveren. Dit betekend dat je mag opgaan voor je rijbewijs en als je het examen haalt ook je rijbewijs bij de gemeente kunt aanvragen.


Maar het CBR kan ook beslissen dat ze na de rijbewijskeuring bijkomende informatie nodig hebben van bijvoorbeeld een oogarts of een andere specialist. Je zult dan effectief nog een andere rijbewijskeuring moeten ondergaan voor je een rijbewijs kunt krijgen.


Wanneer hoor ik iets van het CBR


Wanneer je terugkoppeling krijgt ligt eraan waar je op wacht. Het CBR beoordeelt meeste gezondheisverklaringen binnen 10 dagen. Dus na 10 dagen zul je weten of je gelijk op examen kunt gaan of dat je eerst zult moeten langs komen voor een rijbewijskeuring om je geschiktheid te controlleren.


Na de keuring zal het CBR je keuring formulieren binnen 2 weken beoordelen. Dit kan echter langer duren door drukte. Als je de status van je keuring wilt weten kunt je best direct contact opnemen met CBR of kijk in mijncbr.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is 'hoe kan ik mijn groot rijbewijs verlengen?' In deze blogpost leggen wij het haarfijn uit voor je, zodat je erna geen twijfels meer hebt over de keu

Heeft u een afspraak staan voor een rijbewijskeuring? Of moet je er nog een maken maar wil je toch nog wat meer informatie over wat er precies gebeurt tijdens zo'n medische keuring? Uw keuring bestaat

bottom of page
Trustpilot