Trustpilot
top of page

 Medische Keuring Groot Rijbewijs

Medische keuringen voor rijbewijs C, D & E 

groot rijbewijs keuringen

Wilt je jouw rijbewijs verlengen, en vraagt het CBR dat u eerst een rijbewijskeuring aflegt? Of wil je een nieuwe rijbewijs C/D/E aanvragen? Wij helpen u graag verder met een medisch keuring. Onze medische keuring groot rijbewijs is geschikt voor iedere houder van een groot rijbewijs dus zowel rijbewijs C als D/E.

Veiligheid in het verkeer is heel belangrijk, zeker als beroepschauffeur. Daarom vraagt het CBR ook dat je je elke vijf jaar opnieuw een medische keuring. Ook als je voor de eerste keer een grootrijbewijs aanvraagt zal het CBR zo'n groot rijbewijs keuring van je vragen. 

Grootrijbewijs keuring

€ 74,99 incl. btw

Liever telefonisch een afspraak inplannen? Bel dan naar 085 060 5985 wij helpen u graag verder!

Keuringen in de avond mogelijk

Scherpe prijs

Keuring digitaal verstuurd met Zorgdomein

Binnen 1 week op afspraak

Na het invullen van de gezondsheidsverklaring bij het CBR kun je een afspraak maken bij een keuringsarts aangesloten bij een gecertificeerde arbodienst voor uw rijbewijskeuring.

Onze keuringsarts is aangeloten bij Reactiva B.V. die toeziet op correctheid van de rijbewijskeuring. 

Tijdens de keuring controleert de arts of u instaat bent om zelfstandig te rijden. Denk hierbij aan het controleren van uw bloeddruk, ogen, oren, urine op eiwit en suiker en algemene mobiliteit. Hiervan maakt de arts een keuringsverslag van die zij digitaal via zorgdomein doorstuurt naar het cbr. Na de keuring zal een arts van het CBR uw keuring op basis van het keuringsverslag beoordelen. Indien het CBR van mening is dat u geschikt bent om te rijden zullen zij je een Verklaring van Geschiktheid doorsturen. Deze verklaring heeft u nodig bij het aanvragen tot verlenging van uw rijbewijs.

Wat meenemen naar de medische keuring? 

Neem in iedergeval het volgende mee naar uw groot rijbewijskeuring

  • Keurings formulieren CBR en een eventuele aanvullend formulier met betrekking tot je medische voorgeschiedenis

  • Brief met ZD-Code

  • Uw huidig rijbewijs (C/D/E)

  • Een potje verse urine

  • Een overzicht van uw huidige eventuele medicatie 

  • Uw bril/lenzen (indien van toepassing)

vrachtwagen rijbewijs verlengen?

Bekijk hier een korte uitleg video over hoe je gemakkelijk een afspraak bij ons kunt maken. Of neem telefonisch contact met ons op!

Kwaliteit & expertise verzekerd

De Keuringsdokter werkt samen met gecertificeerd Arbodienst Reactiva B.V. Dit garandeerd dat de keuringsarts volledig bevoegd is om grootrijbewijs keuring uit te voeren, maar hierdoor is ook de kwaliteit van de keuringen gewaarborgd.

Reactiva BV arbo dienst

Hoe verleng je jouw groot rijbewijs?

Gezondheidsverklaring invullen bij het cbr

Uw rijbewijs verloopt binnenkort en je wilt deze verlengen. Dan zult je voor dat je langs kunt komen bij een medisch specialist eerst een gezondheidsverklaring moet. Deze gezondheidsverklaring vult u in via de website van het CBR (login via uw Digid) . Zij zullen na het ontvangst van deze verklaring u een brief toesturen met daarin uw zd code, neem deze brief zeker mee naar uw rijbewijskeuring.

Afspraak inplannen voor je rijbewijs keuring

Na het ontvangst van deze code kunt een afspraak maken voor een keuring groot rijbewijs bij De Keuringsdokter op een van onze 4 locaties, klik hier voor een afspraak. Tijdens je keuring zal de keuringsarts je op verschillende controleren volgens de normen van het cbr (vergeet niet de benodigde documenten mee te nemen naar uw keuring afspraak). Indien u wilt dat uw keuring niet online maar per post wordt gestuurd, neem dan een leeg keuringsverlag mee die u kreeg van het CBR.

cbr ontvangt digitaal je keuringsverslag

Nadat u medisch gekeurd bent versturen wij uw keuringsverslag digitaal via zorgdomein door naar cbr zodat zij uw rij geschiktheid kunnen bepalen. Nadat zij uw keuringsverslag hebben ontvangen beoordeelt een medisch adviseur van het cbr uw keuring. Het is het de betreffende specialist van het CBR dat uw geschiktheid beoordeelt en daarmee ook of uw rijbewijs mag verlengen/aanvragen. Na de beordeling ontvangt u van het CBR bericht.

Documenten digitaal invullen heeft altijd onze voorkeur. Echter, kan alles ook op papier worden opgemaakt, let op, papieren gezondheidsverklaring duurt langer voor het CBR antwoord.

Aanvullende informatie;

Soms wordt er door het cbr om aanvullende infromatie gevraagd. Dit kan gebeurden als er iets niet helemaal duidelijk is of als het cbr extra uitleg wilt verkrijgen. Wordt hierom gevraagd, neem dan contact op met De Keuringsdokter wij zullen in de meeste gevallen direct contact kunnen leggen met het cbr en de aanvullende informatie verschaffen in de vorm van een geneeskundig verslag. In meeste gevallen kan dit zonder extra onderzoek en dus geen extra kosten voor u. 

Naar je gemeente voor je rijbewijs

Indien het cbr je heeft goed gekeurd op basis van ons keuringsverslag dan kunt u een afspraak maken bij uw gemeente voor het aanvragen of voor de verlenging. Meeste gemeente willen dat u eerst een afspraak maakt voor u langskomt.

Pijlers van de keuringsdokter

Arts met jarenlange evaring

Uw keuring wordt uitgevoerd door een arts met jarenlange ervaring in verschillende sectoren van de gezondheidszorg. Van oudergeneeskunde tot keuringsarts. Zo kunt u volledig vertrouwen op onze expertise

Persoonlijke aanpak

Wij zijn van mening dat u op de eerste plek komt. Daarom is er voor elke keuring een persoonlijke aanpak nodig. En kunt u altijd bij ons terecht met uw twijfels en vragen.

Zelfde week op afspraak

Er is niks ergens dan een afspraak willen maken en dat er geen plaats is. Dat is bij ons verleden tijd. Wij hebben altijd op zeer korte termijn plaats vrij.

 

Is er geen plaats meer vrij op onze afspraakplanner? Bel ons dan wij helpen u graag verder.

Maak een afspraak

bottom of page
Trustpilot